Khas Untuk Bloggers Yang MALAS.

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 10:26 PM TOTAL COMMENTS : 6
Assalamualaikum dan selamat malam penduduk planet sfera.


Hari ni aku nak kasitahu sikit dekat kauorang ye. Benda ni simple as dimple like pimple. Haha dasat ! Dulu masa aku muda-muda-muda kan. Masa aku aktif bergiat mara dengan Blog. Masa dulu lah kan. Sekarang sumbat Tongkat  Ali pun tak lut. Apetah lagi Kacip Fatimah Binti Dolah. Haha woi gua tak setua lagi  ah. Muda lagi. Darah tu masih fresh lagi, kalau toreh tangan, darah mancut kena cermin kereta kalis peluru tu boleh pecah doo. Haha gua memang poyoo.

Kali ni aku nak kongsi sikit lah. Tapi ni khas untuk blogger yang pemalas lagi malas. Betul memang istimewa untuk blogger yang malas. Contoh ah, kita nak feedback banyak kan, then nak cari followers yang melimpah ruah kan? Kalau yang ada Fanpages tu nak like banyak kan? Okay ni aku kasi cara sikit lah setelah lama aku fikir soalan yang tak terjawab ni.

Caranya senang je, kita pergi blog orang. Kalau dah memang sah korang ni pemalas nak baca entrti walaupun secoet je pun. Then malas nak komen. Boleh buat macamni. Korang bukak blog tu, then terus cari  :

1. Butang Follow This Blog / Sertai Tapak Ini / Join This Site . Lepas tu terus follow serta-merta tanpa alasan. Senang cerita Follow lah blog tu.
2. Terus cari Fanpages yang ada dekat blog tu, terus tekan LIKE. tak bayar seposen pun tekan.
3. Cari Shout Box / Chat Box untuk tinggalkan jejak. Dan dalam jejak tu letak sikit ayat *contoh* - "Dah follow dan Like Fanpage, kalau baik hati follow balik,tak paksa. Oh jangan lupa Like Fanpages saya. Terima kasih''

Dan tulah caranya. haha. Simple kan? Tapi kalau boleh kena buat dalam satu hari tu buat lah lebih kurang puluh-puluh blog. Kalau 50 blog korang buat macamni, tak mustahil 30  yang buat balik dalam seminggu. rite?

Tapi kalau memang dah malas sangat kan? Ni satu cara lagi,baca dan fahami.. korang terus tapayah mengada nak bukak blog kau lagi. Terus kuburkan blog kau tu. Jangan ingat lagi blog kau tu. Hilangkan memori dalam kepala hotak kau tu pasal blog kau. Selesai. Hahah !

 Dah tahu nak buat blog tu, rajin sikit. Cara ni untuk yang macam malas sikit je. Faham ? Okay bagus. Assalamualaikum..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. @❤ Si Budak Vanilla ❤
    Well haha yekan? Ikut je kalau dah malas bebeno. haha

    ReplyDelete
  2. Miza rasa nak feedback terbaik adalah dengan cara komen entri dia . haha ya ya ya cari ni pun dah ok . XD

    ReplyDelete
  3. @Cik Chokie
    Yea Miza, memang commet cara terbaik. tapi ni kalau dah malas sangat. Ikut je cara ni

    ReplyDelete
  4. boleh terima cara niy... :3 Huhu.. semalas ku~

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)