SPM '12... Ianya Belum Bebas Sepenuhnya...

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 1:05 AM TOTAL COMMENTS : 4

Assalamualaikum dan salam sejahtera okay .

Eh korang nak tahu tak ? Nak ? Okay baguss. semalam kan 6/12/12 kan? Sepertimana korang tahu SPM  2012 secara rasminya habis semalam. So aku kan calon SPM, jadi aku pun dah habis SPM semalam. haha *ayat kemain lurus*

 Okayy yee. Semalam paper last, paper Lukisan Kejuruteraan. Actually sengan soalannya. Tak susah kod. Aku Alhamdulillah dapat jawab semua walaupun ada satu soalan tu aku lupa konsep/ kaedah buatnya, tapi aku dapat jugak tapi pakai konsep aku sendiri. hahaha. *gua pun terer dari cikgu lah*  Kayy tak..

Kalau nak diikutkan memang nak jerit kan? Tapi gua masih siuman, gua lepaskan dalam blog je, tapayah jerit. Tekan keyboard je dah banyak boleh disampaikan. Cuba bayangkan kalau aku jerit satu entry yang aku tengah tulis ni. Maunya semput tak cukup oksigen dan vitegen. Eh ?

Jadi dengan akhirnya SPM ni, aku masih bergelar pelajar sekolah SMK Dato'Onn, cuma pelajar yang dah tak sekolah. Eh kan cuti ni. hahaha :P Lepas keluar result SPM nanti lah aku baru bergelar ex-student SMK Dato Onn. Doakan aku dapat keputusan yang cemerlang, dapat 9A+ dalam SPM ini. Aminn..

Ha actually aku ada nak cerita sikit pasal SPM yang aku hadapi ni. Tapi next entry okay ? Dari mula sampai habis aku cerita. haha. InsyaAllah..


Selamat Datang Bulan Disember Paling Istimewa Tahun 2012!

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 11:45 PM TOTAL COMMENTS : 4
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.


Eh dah bulan Disember kan ? Ohh yea. Yess belum terlambat lagi untuk cakap hari ni dah masuk bulan Disember. Ingat pagi tadi nak post pasal ni, tapi dah terpost benda lain. hahaha.. 

Sumber : http://www.j12.com/blogs/detail/2/j12-in-2012

So Selamat Datang Disember 2012 ni. Bulan yang paling aku suka :) hehehe.. Yelah First at all bulan 12 ni aku suka pasai ada hari lahir aku. 21/12 *promote sekejap* . Then bulan 12 tahun ni agak istimewa sikit pasal ada tarikh cantik gila kan. 12/12/12. Oh yea aku tahu mesti ada ramai buat tarikh tu sebagai ingatan besar doo...


Contoh maybe ramai kahwin time tu, maybe ramai tunang hari tu, mungkin ada orang baru lahir masa tu kan ? Banyak lagi peristiwa boleh berlaku pada 12/12/12 tu. Dan semestinya mereka yang 'memegang' tarikh tu mesti sangat instimewa dan bangga kan ? Alhamdulillah :) 

Btw hari jadi aku tetap 21/12 hahah. Pun cantik jugak :P  . Dah boleh cecah 17 tahun aku kejap lagi. Semoga dipanjangkan umur dengan melakukan amar makruf nahi mungkar . InsyaAllah :)

Ohh yaaa btw, tadi kan Harimau Malaya kita lawan Indonesia kan ? Malaysis menang dapat 2 kan. Indonesia 0 kan ? Okay Tahniah kepada pemain Malaysia. Korang bermain dengan bersungguh-sungguh. Kepada Insonesia, aku tak kutuk atau apa. Biasalah ada permainan kan ? Kalah menang mesti ada. Boleh cuba lain kali. Masih banyak peluang. :)

GOO Harimau Malaya !
Sumber : http://mrandmrsfarid.blogspot.com/2012/11/piala-aff2012-selamanya-harimau-malaya.html



Cuma Nak Cakap Aku Ada Ask.fm

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 2:34 PM TOTAL COMMENTS : 2
Source : http://www.tumblr.com/tagged/ask.fm?before=1351621128

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Ehh aku tak cerita banyak dekat entri ni hari ni. Cuma nak bagitahu aku baru buat ask.fm . Haha nampak tak  gua lambat gila?. Yee aku tahu korang dah berzaman ada ask.fm ni kan ? Yee aku baru terkedek-kedek buat benda alah ni. Actually tahu lama benda nii. Tapi dulu aku pakai formspring. Then sekarang aku lupa password formspring tu, then macam ada bosan sikit, then ada masalah sikit dekat formspring tu. Jadi kesimpulannya aku pakai lah ask.fm ni

Ask.fm ni sama je funtionnya dengan formspring, orang kasi soalan, kita jawab. Macam tu je. So mehh lahh tanya aku. hahaha. *promote sebenarnya ni*. Korang tanya lah seberapa banyak soalan yang korang nak. InsyaAllah aku jawab dengan ikhlas semua.. hahaha :)





You Just Ask,
I Answer It :)