'Twitter Box Office' Yang Hebat !

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 11:25 PM TOTAL COMMENTS : 4

Assalamualaikum dan selamaat sejahtera dan selamat malam, dan selamat pagi serta selamat dunia akhirat :D

*Cewahhh . hahaha*

Eh korang-korang sekakian. haha. Korang yang ada Twitter dan Facebook kan, tipu kalau takde Facebook, Takde Twitter aku percaya lagi pasal ada yang tak tahu guna. haha. Eh ha tak sebenarnya ni, korang yang ada FB dengan Twitter mesti tahu kan pasal yang kecoh kecoh Drama twitter tak keluar panggung wayang kan. Alah pasal bangga takda dara lah, pasal nak bapak mati cepat lah , itulah ini lah kan ?

Ye aku tahu korang tahu, heboh dohh satu Malaysia, siap jadi trending dekat Twitter kan. Bapak ah, bagi aku kecah nak mati hidup balik jadi zombie. Aku tak nak cakap panjang, and tak amik port sangat pasal isu ni. Gua tak kecah sangat sampai nak bash orang tu gila khinzir. Kahkahkahh ! Gua bash sikit je,orang tak perasan, gua bukan dalam list TweetFamous or HotstuffFacebook. Haha

Aku pun taktahu kesahihan yang betul ke dia takda dara, betul ke dia nak bapak dia mati cepat. Kan ? Ada korang cek celah kangkang dia betul takda dara ? *maap terkasar bahasa,cuma nak sampaikan*  Yang pasal nak bapak dia mati cepat tu. Ada korang hidup dengan dia ? Ada pernah tengok bapak dia ? Pernah minum kopi semeja,sekedai, sekerusi, secawan dengan bapak dia? Hahaha.

And aku pun tak memihak mana-mana lah, tak lebihkan mana-mana. *lebihkan sikit budak yang bash tu, hehe, kita geng* Aku tak cakap account budak-budak ni fake ke true ke, halffake ke. Lantak ahh. Kisah pulak aku kan ? Tak kisah pun, haha.

And sekarang dah senyap balik drama ni dekat Twitter, Alhamdulillah lah kan :) Hehe.. Well tak tahu pulak lepas ni apa pulak kan ? '' GUA BANGGA GUA HILANGKAN PEMADAM SEBELUM HABIS DIGUNAKAN SEMASA DARJAH 4 KELAS 4 BERANI '' hahaha. Confirm keluar box office twitter cerita ni. hahahahah :P

Then kesimpulannya, 
Yang pertama kita jangan terlalu nak bash orang kalau tak tahu kesahihan/kebenaran keaadaan orang tu. Takut kita bash, kita cakap macam-macam, keluar perkataan yang tak sepatutnya, dan bukankah kerja tu sia-sia ? Jadi tinggalkan, tukar bash kepada nasihat. Ianya lebih baik.
Kesimpulan yang kedua, kita jangan bukak aib kita sendiri dekat tempat umum. Macam dekat Twitter, Facebook, walaupun kita nampak macam gurau, or nak buat lawak, tapi pandangan orang lain-lain, kena orang yang gila sakai bash orang, Naik terus nama kita kan. ha. padan muka. So renung-renungkanlah :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Wahhhh :O :O :O :O :O wa pikir cerite ni tak sampai ke blog ._. sampai jugak weyh . hahahaha wa ingat samai facebook je bro .

    Twitter kotor -> ngadu kat facebook -> ngadu kat blog -> ngadu kat vlog -> masuk berite -> kecoh satu alam . ehh ehh XD

    tu pasal wa rasa malas nak buat twitter even kawan kawan wa dah pujuk rayu sama wa . tapi tu la tak nak buat pun wa boleh tahu . puiihhh -..-'' Tahniah dah merdeka :D pushhh pusshhh dussshhh kebabomm *bunga api meletop letop

    ReplyDelete
  2. wah,, citer nie sampai ke blog kew?? famous lah budak2 tu... kita boleh tengok dan baca jew lah tweet diorang.. nak tumpang bash,, tak logik pulak rasa.. buang masa.. hahaha

    ReplyDelete
  3. @Cik Chokie Hahaha benda semua boleh sampai. Sekarang internet meluas,rangkaian sosial banyak. haha.

    ehh haha,, alah sekarang dah takde trending tu. Twitter tetap awesome. Ohh yaa dah merdekaa. haha

    ReplyDelete
  4. @Iffah Suhaili Eh mestilahh.. mana-mana boleh sampai, haha. Biar dia femes. Btw, entry ni bukan nak memalukan diorang kalau diorang betul pun, pandangan je :)

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)