Peniaga Tak Patut Buat Macamni !

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 4:04 PM TOTAL COMMENTS : 4
Assalamualaikum dan salam sejahtera penduduk planet sfera yang warna warni ni :D

Yeahh dah start cuti okay :D *melompat* . So walaupun cuti. Tapi bagi seorang pelajar macam aku istilah 'cuti' tu tak membawa maksud cuti pun. Tetap jugak kesekolah. Kelas tambahan *bukan mengeluh* . 

--Okay habis mukadimah kontot yang tak seberapa tu--

Ha ni aku nak cerita lah kan . Baru je jadi pagi tadi. Macam kelakar gila pun ada. Kisahnya bermula macamni, tadi aku ada kelas tambahan dekat sekolah. pukul 8-10 kelas Geografi, then 10.30 sampai 12.30 Pendidikan Islam. Then kan ada masa setengah jam kan bila dah habis kelas Geo, then budak-budak laki kelas aku pergi lah warong kejap, nak makan. Lapar katanyaa

Bila dah sampai, order  lah ape yang patut, air ape semua. Makan ada yang mintak roti canai kosong, roti telur dan roti sardin. *aku roti telur :P * . Then yang ada isi semua dah sampai kan. Means yang telur n sardin dah sampai. Tapi yang kosong bukan main lama sampai. Siap aku dan member yang lain dah habis makan masih belum sampai lagi. *perasaan masih okay lagi ni, ketawa haa ho ha hoo lagi*

- Hiarrgghhh !
Dan pada waktu yang sama, jam lagi 15 minit nak pukul 12 ni. Kelas dah nak mula. Yang member aku sorang ni memang dah tak senang duduk, dah lar lapar, lambat pulak tu. Yang memang gila panas kan. Kalau korang pun panas jugak kalau kena macamni. Kitaorang dah duduk, order bukan main lama, lepas tu ada lah makcik dan pakcik dan ada budak Form6 sekolah aku, datang lambat tapi diorang dapat dulu. Aku yang dah kenyang pun rasa macam nak rejam je muka peniaga tu dengan meja. Sakit hatii woo. Ape salahnya dia buatkan dulu untuk member kitaorang. Yang member aku memang dah berbulu je nunggu, *termasuk aku* . And kawan aku tu siap dah 2-3 kali panggil makcik tu,cakap yang kitaorang punya tak sampai lagi. Dia kata kejap-kejap, kejap hagokmu lahh. ! Lama gila sengall. :D

So bila dah dapat, jam menunjukkan pukul 12.10minit. haha memang member aku makan macam lipas kudung lah.2-3 kali ngapp terus bayar sambil buat muka tak puas hati. Peduli ape kan makcik warong tu nak terasa. Memang patut punsss !

So kesimpulannya, para peniagaa di luar sana. Janganlah buat aksi sedemikian rupa okay. Its like kill yourseft at general place ! Tahu ? Macam membunuh diri dekat depan orang ramai. *sendiri cari maksud okay* Nak kata utamakan yang tua dulu memang tak patut dalam hal ni. Kalau kat warong or restoren or kedai abc sekalipun, siapa datang dulu order dulu dia dapat dulu kan.  . 

So okayy. open your mind before i rejam you punya kepala pakai set meja bersama kerusi sekali  :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. untung lah dah update . huhuhu .

    err marah nampak . takot den . haha eh cilek la jangan marah2 t cepat tua . dy terlupe la tu kot yg order lg satu . mana tahu dy bnyk keje . pas tu dy terigt bile bini dy igtkn ke . yg korang lak satu tak nak ingat kan --' apelah . sendiri salah jugak lah budak . lain lah da tanya xbuat2 , jawabnya sekali jela singgah .

    ReplyDelete
  2. @Cik Chokie
    hahaha. marah lahh .siapa tak marah kann.. Hmm dah 2-3 kali kitaorang cakap kat makcik tu, dia kata kejap-kejap, tapi lama jugakk. ngek betull..

    ReplyDelete
  3. hahaha tebar sendiri lah senang . susah2 rejam jela ngn meja arep tuuh .

    ReplyDelete
  4. @Cik Chokie
    hahaha,, tebar sendiri kena free lah baru bolehh. haha

    Ha memang dah nak rejam lah tuu. haha

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)