Apabila Ianya Sesuatu Yang Unik

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 4:15 PM TOTAL COMMENTS : 13
Assalamualaikum dan salam sejahtera penduduk planet sfera ni. Harap sihat semua :)

Ni ada benda nak share sikit okay :D

Cuba imaginasikan.. 

Dalam satu kotak sederhana besar. Dalam kotak tu ada banyak guli warna putih. Then ada 2 biji guli berwarna hijau. Mesti korang akan tanya atau cakap ''Kenapa ada 2 biji yang warna hijau ?'' 
Betul tak ? 

Tapi kenapa korang tak tanya ''Kenapa banyaknya guli putih?'' tanpa menghiraukan 2 biji guli hijau tu.

Well itu lah kehidupan kita. Sesetengah daripada kita mudah tertarik kepada sesuatu yang luarbiasa or yang lain daripada yang lain kan. Macam aku, aku lebih tertarik kepada sesuatu yang unik.


Kalau lelaki, pergi Mall, jumpa sekumpulan or ada ramai perempuan lah kan. Diorang jalan sama-sama. Ada 5 orang perempuan . 4 orang tinggi, dan ada seorang yang rendah. Mesti dalam hati korang akan terdetik, ''Eh yang lain tinggi, dia sorang rendah, comel pulak tu''. Kan kan, mesti punya. Korang takan tanya apesal 4 orang tu tinggi.

So kita macam tak perasan benda ni berlaku selalu dalam hidup kita, tapi itulah realitinya, memang sentiasa berputar dalam hidup kita. :) 

Unik bukan pelik :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. Unik itu menarik :)
    ayah ngn ibu miza selalu pesan kalau jumpe sesuatu yang pelik cakap subhanallah ^_^ mean keberasan allah

    #err sal gurl tu cam terkena sikit --' kpinee lau keluar ngn kengkawan cek sorang tinggi T_T wuwuwuwu . dy org semua rendah2 tomei2 . fewww apelah nasib badan . hohoho

    ReplyDelete
  2. @Cik Chokie
    Ha betul ! Unik itu menarik kan.

    Hahaha. contoh je lah tu nekk ! Terasa sampai ke tulang apesal ? hahaha

    ReplyDelete
  3. yup! aku suke bnda yg unik tpi kalau ckp pasal pendek ,aku tersa lah sbb aku pndek hahah -_-"

    ReplyDelete
  4. @si gadis
    haha.. terasa eah ? takpe.. nanti kau cepat tinggi :D

    ReplyDelete
  5. aah kan arep.setuju la ape arep ckp tu.betol2..yg LAIN tu la mata kita akan terus nampak =p







    LUV,
    CIK ANA

    ReplyDelete
  6. manusia mesti tengok yang ganjil dulu,
    :)

    ReplyDelete
  7. bila arep ckap bru nak terperasan..

    menda unik tu dlu yg akan terlintas kat otak

    ReplyDelete
  8. @anamizu kaito
    Haha ! kan kann. Baguss. Benda ni kita tak sedar sangat bila berlaku.

    ReplyDelete
  9. @chemay
    Emm mestilahh.. yang normal dah biasa tengok kan :)

    ReplyDelete
  10. @si kiut lavender
    Haha betullah tuu. Dia yang proses dulu :)

    ReplyDelete
  11. yeahh betul tuuu :D orang selalu tengok yang unik hehe

    ReplyDelete
  12. @syira rahim
    Haa kan kan :) memang selalu tengok yang unik je :)

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)