Aku Pun Ada Impian Lain. [Part 1]

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 10:42 PM TOTAL COMMENTS : 4
-  I Have Dream
Assalamualaikum dan salam sejahtera penduduk planet sfera ni. Harap sihat okay.

Aku saja je nak post benda alah ni. Bosan lah katakan. Tambahan pulaa. Aku dah lama tak pegang komputer ni. Blog pun entah kemana semua. Taip pun dah tersekat sekat je ni. haha

Aku pun macam dah kemaruk kan asyik nak update blog je kan. Mana taknya, lama seyh tak tulis pape. Banyak benda yang berlaku dalam hidup aku tapi aku tak sempat nak catatkan dekat blog aku ni. So its like something missing lah dekat blog aku ni. Hahaha.. Ayat macam novelis terangung disanjung atas mahligai emas Poh Kong. Bhahaha !

Dalam hidup korang mesti ada impian kan. Lebih kurang macam cita-cita kod. Tapi macam cuma lain sikit kod. Impian bawah sikit. Cita-cita atas sikit. Macam contoh lah aku kan. ada jugak impian nak jadi pelakon. *ceh ceh ceh haha* Eh tapi serius dowh. Macam ada minat lah jugak nak masuk tivi lah kan. Belakon sana-sini. 

Lagi-lagi kan, aku kadang macam teringin jugak jadi artis, bahasa mudahnya penyanyi lah kan. Serius beb teringin. Tapi macam hahaha. Macam takde 'ruang'. Tapi one secret kan. Aku pandai cipta lagu. Serius aku dah ada 3-4 lagu yang aku buat. English ada Malay ada. Ada satu lagu tu memang dah siap complete. Lagu melayu. Lagu tu terhasil daripada pengalaman yang aku lalui. hehehe..*aww aww* Cuma aku tunggu masa je nak record lagu tu, tapi takde band langsung. Kalau ada siapa-siapa nak tolong famouskan lagu aku. Roger lah aku. haha. Dan lagi siapa-siapa nak lagu, InsyaAllah aku boleh buat kan. Untuk Najwa Latiff ? hahah Ke Ainan Tasneem ? Roger-roger lah. bhahaha ! *berangan lebih aku*

Lagi apa eak. Okay banyak sebenarnya impian yang aku nak capai. Lagi-lagi kan.. Ada lah jugak teringin nak buat Vlog. Yaa macam Vlogger terkenal macam Anwar Hadi, Matlutfi dan lain lain lagi tu kan. Hahahaa. Cakap depan kamera sorang sorang, lepas tu upload. Orang tengok. Macam best. Kalau kena komen kaw-kaw kena pandai terima lah kan. :)

Tapi aku ada masalah untuk aku capai semua impian yang aku cakap ni. Masalah utama ialah AKU SEORANG PEMALU . kihkhihkih.. Serius dowh. Aku pernah cuba jugak cakap depan kamera, tapi bila dah start record je, kelu terus lidah.. ayat keluar pun bunyi errr arrr emmm arr . Itu je keluar. bhahah. Last last aku ketawa sendiri. Terus off kamera. Ptuiihhh !

So aku dah pasang niat, untuk mencapai semua impian aku ni. Mungkin tak semua, Aku akan cuba belajar mengatasi sifat MALU aku ni dengan serta-merta ! Yess I Will !

Apa impian korang pulak? kalau ada share lah. Tak kisah lah nak share macamana kan. Korang buat entry macamni jugak ke,lepas tu kasi link dekat aku biar aku baca ke kan. Up to you lah :D Byee. Selamat malam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Ce try nyanyi, suara mesti sedap kan :P Moga tercapai impian untuk jadik penyanyi tu ;D

    ReplyDelete
  2. erk pemalu??
    hahaha....cuba2lah atasi perasaan malu tuh..
    mnna taw kot2 ada rzeki nak jadi artiss...:)

    ReplyDelete
  3. @Akmal Khalidah
    Hahah.. ada jugak try nyanyi. haha. Tapi nyanyi sorang sorang lahh.. hihi

    ReplyDelete
  4. @si kiut lavender
    Hahah. InsyaAllah lah eaa.. Nanti saya cuba :)

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)