Tutorial : Error Bila Nak Post. [ Ignore Warning ]

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 8:01 PM TOTAL COMMENTS : 0
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Harap sihat hari ni.

Jadi setelah saya 'senyap' dalam membuat tutorial dekat blog yang haprak ni  kan. Taktahu kenapa hari ni nak buat. So untuk kali ni. Sejak baru-baru ni, korang pernah kena bila tekan button new post. Lepas tu ada error. Kira tak boleh nak post. Nanti dekat bahagian post tu ada tulisan 'Ignore Warning' Benda ni terjadi dekat saya. Baru tadi. Jadi jumpa solutionya. Memang senang. Pejam mata kanan pun boleh buat. Kalau korang masih tak tahu lagi macamana masalah yang saya cakap kan ni. Rujuk gambar ni :

- Klik untuk tumbesaran Dugro.
Jadi caranya adalah seperti berikut. 

1. Bukak Tab baru (Open New Tab) dekat browser yang korang pakai tu. Tak pun tekan Button Back je pun boleh. Yang anak panah tu .

2. Bukak Balik http://www.blogger.com/ .

3. Right Click dekat Button Post. Yang warna oren tu. Lepas tu pilih 'Open Link In New Tab'. Macam gambar ni :

- Klik untuk pembesaran menyeluruh :D

Kan nampak kan. Okay lepas tu barulah boleh post seperti biasa. Takdok masalah lagi . *berilah tepukan gemuruh untuk diri sendiri*
Terima Kasih dan selamat malam //_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)