Teringin Nak Pakai Braces.

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 3:45 PM TOTAL COMMENTS : 14
Holaa ! Assalamualaikum penduduk bumi :) 


Braces? Yaa. teringin tau aku nak pakai braces ni. Serios wehh. Dah lama teringin nak memiliki benda alah ni terpasang megah dekat gigi aku ni. Tapi aku bukannya pakai ni nak tunjuk-tunjuk, nak bajet kaya atau nak ikut trend, konon style gila lah bila pakai braces ni. Lagi-lagi yang siap bercolour tu kan. Huissh. Aku bukan jenis yang macamtu.

Aku nak pakai ada sebab. Kau tengok gambar aku dekat Facebook ke, blog ke, atau mana-mana nampak normalkan. Tapi cuba lah face-to-face. Gigi aku berterabur lah. Simpang siur.*ye aku tahu gigi korang cantik-cantik belaka* Mana taknya. Kau ada gigi kapak sampai tumbuh 3? jarang sekali kan. Dua tu normal lah dekat depan. Tapi ada pulak satu tumbuh dekat belakang salah satu gigi kapak tu. Jadilah 3. Mesti dalam otak korang membayangkan betapa teruknya orang macam tu. *okay fine terima kasih kalau ketawakan*

Lagi-lagi lagi kan. Banyak lah masalah gigi aku ni. Bukan nya ghongak. Elok apa. Cuma entahlah. Kalau tak bulan 5 haritu dah nak pakai. Tapi masalah lah. Ingat nak buat tu seringgit boleh pasang ke? Gaji bapak aku pun belum tentu boleh tampung tau. So terpaksa batalkan. Tak ke sedih namanya tu? Teringin dowhh.. 

Takpe. aku tahu sakitnya macamana, kesannya macamana. Kawan aku ada pakai. So sentiasa bertanya dia jelah . Tapi aku berharap nak pakai . <-- Harapan je. Aku tahu mesti tak kesampaian


Notakaki : aku sedang mengusahakan satu Blog Story. *macam novel gitu lah* Tunggu saja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. adehhh, siannye.. hehe.. ada kwan tu gigi dia tgk ok je, tapi nak gak pakai braces.. xtau apsal budak skarang suka sgt nampak nerd =..=

    ReplyDelete
  2. @Mialia
    kehkehkeh.. terima kasih sebab simpati.. hukhuk :'[

    haha, mybe dia nak menunjuk kod, hekhek.
    ha nerd? skema kan tu. :P

    ReplyDelete
  3. hahha tak pyh berangan la . alaa lek laa , selgi gigi msih boleh teln mknan .tak pyh pakai :p .Wah ! arep kau nk blog story ea? i waiting ok :D

    ReplyDelete
  4. @si gadis
    oh haha. bukan berangan. berimaginasi je :P

    oh ha'ah. tengah dalam proses Blog Story nya, Tunggu ea. Mungkin minggu depan keluar :D

    *excited

    ReplyDelete
  5. Braces mcm tu mmg best ! cantik kan :)

    ReplyDelete
  6. @Alyssa Amanda
    well yaa memang cantik. tu yang teringin nak pakai untuk membetulkan gigi ni haha :D

    ReplyDelete
  7. @ahsfantasy24
    hehe yaa. nampak comel. skema pun ada juga :D

    ReplyDelete
  8. heeeeeeyyy..holaaaaaa!!oja pun nak pakai......sbb bukan sweet pun gigi ni..ekeke!!tp tp tp............mahaaaaaaaallll..tak mampu lagi ni..eerrrkkk..

    ReplyDelete
  9. @oja_alia
    ehehe. kan kan. nak sangat, tapi harga dia kan. mahal beno :D

    ReplyDelete
  10. Eh, kita samalah ada gigi kapak. Tapi sy ada dua je :P Ehhh, comel ape ada gigi kapak. Hehehe

    ReplyDelete
  11. @Akmal Khalidah
    memanglah comel. tapi kalau dah sampai tiga. kira 2 kali ganda lah ea comelnya tu. hekhek :D

    ReplyDelete
  12. eh , saya dah pakai macam dekat atas tu :)

    ReplyDelete
  13. @Nur Najihah Khadis
    Elehh. tahu tahu.. Selalu dah nampak. hahaha.. Bila nak belanja saya braces? huhuh

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)