Tak Payah Nak ELEYH Kan Orang Sangat Lah !

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 3:15 PM TOTAL COMMENTS : 8
Assalamualaikum dan salam sejahtera penduduk planet sfera ni okay. Diharap sihat-mihat semuanya.

Okay apa yang nak ELEYH sangat dekat entry ni sebenarnya? Bunyik macam kelakar yang tak boleh buat orang mahupun tapir gelak kan. 

-Tu muka hang bila nak ELEYHH
Berdekah dowh aku tengok muka dia. Bhahaha !
Kamu semua pernah tak jumpa status-status pesebbuk, tak pun ada orang cakap, samada kita kenal atau pun tak kenal dia kan. Tak pun macam buat-buat tak kenal. Aku tepek satu contoh eah.
Tempat : Facebook-tempat update status. 
Contoh ayat : Aku tadi pergi makan kepci, lepas tu mak aku belanja mekdonal pulak. Petang tu pulak awek aku ajak pergi makan pizahat pule.. Setengah jam lepas tu, pergi usha pulak domino piza. Usha dari luar je, tak makan pun sebab perut dah mengalahkan ibu mengandung 9 bulan 10 hari 1 jam 3 minit 2 saat. 
Bilangan Peng'like' tegar : Tak boleh diagak. Dianggarkan 1-2 sahaja. 
Komen Paling Top : Eleyhh kau ni. Itu pung nak cakap ke? Kau makan semua nak bagitahu dekat fecebuk? Nak sampai satu dunia tahu ke? Tapaya lah. aku pun selalu makan dah semua tu. Takde pun nak gebang-gebag sedunia. Ape seyyhh !
Jadi, korang nampak tak ape yang SEYHH ELEYHH sangat tu kan. Okay ni pendapat aku. Facebook tu kita pakai account kita kita kan. Jadi tak kisahlah nak update pape pun. Hak kita. Tak pun memang style kita nak update pape je dekat facebook kan. Kalau ada yang tak suka, balik-balik muka kita je keluar dekat news feed kan. Rasa sampai nak muntah ikut telinga. Tapaya lah dok nak baca jugak. Dah tak suka tu tapaya komen. Haa kalau macam nak ELEYYH kan orang tu, tapaya lah. Kau remove sudah. Kan senang, tapaya lagi tengok status dia yang tah pape tu kan.

Yang pengomen ni pun sama jugak, memang lah hak kita jugak, kita komen pakai account fesbuk kita kan. Tapi facebook tu derr,, apa kita buat orang lain boleh tahu lah. Kalau tak suka pun, lepas tu nak komen, jangan lah direct straight to the boiling point cakap sampai tak ingat dunia. Kasi tapis lah. Kadang-kadang ayat ayat macamtu boleh menjatuhkan maruah orang. Sensitiviti seseoraong boleh tergugat. Malah boleh merosakkan buah pinggang *tetiba pulak masuk apehal?* . Takdelah. benda macamtu, macam bahaya nak dibuat, boleh bikin perang woo.. 

Jadi tak kisah lah sapa-sapa pung, dekat facebook ke, dekat maisepes[myspace], 2witer[twitter], ferenseter[frenster] mahupun belog[blog], atau pun dimana-mana kan. Tapaya nak dok ELEEYH sangat dekat orang lain, kadang kita pun ada juga buat something then orang ELEYHH kita bertubi-tubi kan, sampai bengang masuk kepala dalam poket baju. Bukan kau sorang je tokey nak men'ELEYHH' kan orang lain. Ingat tu !

Ni semua pendapat aku je. Macam melalut kod. Bosan sebenarnya sebab takde benda nak cakap dekat blog ni. Well setiap orang ada hak untuk bersuara dan meluahkan perasaan masing-masing  Macam Band Ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. dok suke mel eeleh nape hahah...fb biase la

    ReplyDelete
  2. hahha ya ya ..aku setuju .so tak pyh nak eleh eleh sgt laa kn :D

    ReplyDelete
  3. @si gadis
    kann. tapaya nak ELEYH sangat lah kan.. hahaa

    ReplyDelete
  4. mengada je yg bsing2 tu, hehe.. klau kita nk update 'tgh berak' pon suke hati la.. kekeke

    ReplyDelete
  5. jrang nk hapdet status mnghentam sttus org lain.. hentam dri sndri dlu ! hahaha.. =P

    ReplyDelete
  6. @Mialia
    ha betul tu, nak korek hidung ke nak gigit jari ke, kita punya pasal lah kan.

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)