Sherlock Holmes 2 : A Game Of Shadows. Teringin Nak Tengok.

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 7:02 PM TOTAL COMMENTS : 0
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua smart reader ! Entry ke-2 aku untuk hari ni. Okay, straight to the point. Taknak mengomel-ngomel benda yang tak diterima logik akal haiwan. Jadi ni nak cakap sikit lah pasal satu filem ni. Yaa mungkin entry ni lebih kepada Filem Review. Yaa. first time jugak aku cakap pasal ni. So kita mulakan. 
Mesti ramai yang kenal Sherlock Holmes kan. Alah penyiasat terkenal zaman dulu tu. Yang profesional tu. Ya kalau kenal bagus lah. Dia boleh dikatakan idol saya jugak lah. Sebab aku minat dalam penyiasatan-penyiasatan ni. Cuma tak menunjuk-nunjuk.

Jadi sepertimana yang orang ramai tahu, pernah ada cerita/filem Sherlock Holmes yang pertama kan. Yaa aku tak pernah bosan tengok cerita tu berulang kali. So akan datang nanti, bulan 12/2011 ni. Filem terbaru. Sherlock Holmes 2 yang bertajuk Sherlock Holmes 2 : A Game Of Shadows akan ditayangkan dipawagam berdekatan anda. Macam gempak kan bunyi nya. Yaahh sememangnya gempak lah ! Sebab aku minat.  Jadi dekat sini aku nak kasi lah input-input cerita ni eah *konon*. Tapi sebelum tu layan dulu lah Trailer filem ni. 



Jadi gempak kan. macam 3D kan. Ha filem tulah yang aku nak tengok. So ni aku kasi sikit info lah ea.

Release Date: December 16, 2011 

Studio: Warner Bros. Pictures 

Director: Guy Ritchie 
Screenwriter: Michele Mulroney, Kieran Mulroney 
Starring: Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Jared Harris, Eddie Marsan, Stephen Fry, Rachel McAdams 
Genre: Action, Adventure, Mystery 
MPAA Rating: PG-13 (for intense sequences of violence and action, and some drug material) 
Official Website: SherlockHolmes2.com 

Kalau nak lagi maklumat tentang movie ni. bukak lah:


Jadi pada kesempatan ini. Saya nak cakap yang saya nak tengok sangat movie ni . Sepenuh hati. Ada ke seseorang yang nak belanja saya tengok cerita ni bulan 12 ni. Boleh juga dianggap sebagai hadiah hari jadi saya. [21/12/1995] <-- tarikh lahir saya. So betul kan, tak lama lagi cerita ni keluar dan tak lama lagi juga birthday saya muncul . *whoa excited gila* . 

Persoalannya, siapakah yang akan bersama-sama dengan saya untuk tengok cerita ni bersama-sama? Perempuan? Lelaki? Kekasih? Kawan?

-merayu ni :'(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)