Sekelip Mata Dapat Canon EOS 550D!

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 11:26 PM TOTAL COMMENTS : 8
-Ni Kamera aku punya tu.
Yahh yahh,, tengok tajuk lah kan. Tu yang permulaan ayat excited macam kena sawan je kan. Ahahaa, okay, series hati gembira sangat ni. Fikiran melayang naik kapal Boeng 848. Mata dah melilau je. Mana tak nya kan. Dapat CANON EOS 550D bhaii!! Siapa yang tak suka kan. ehekehkehkk,, Bapak ah,aku memang tak sangak gila babeng lah kan boleh dapat DSLR sekelip mata kiri kanan je kan. Ni lah kan aku nak cerita lah detik detik indah nya.

Aku mintak DSLR ni dah lama. tapi abah aku kata nanti nanti lah. Semalam aku cakap dengan mak aku,aku nak cari baju baru. So dia kata okay lah, petang nanti carilah. So aku sabaq lagi lah kan. So semalam. abah aku ajak aku pergi jalan jalan. Pergi summit,then abah aku tanya, "Adek nak beli apa tadi?' .aku pun jawab lah, "Nak beli Kamera" tapi dengan style gurauan tau tak. Tapi muka dia series tau, Terus dia ajak masuk Kedai Charlie summit tu. 
Then terus aku tunjuk Canon 600D, memang aku nak sangat sangat bhai 600D ni. Tapi bapak ahh,aku tengok harga dia terus tak berkelip mata bhai. 3000plusplus dehh. Then usha usha yang lain. Ada 550D,1100D, Powershot SX30 IS.
Then, pekerja kat situ, keluarkan lah model 1100D dengan model Pentak k-x punya, dia buat perbandingan antara canon ngan Pentax tu. Tapi setelah lama lama belek belek, aku tolak 1100D, aku suruh keluarkan CANON 550D. fuuhh!! terbaeekk awok cakap. Series, belek punya belek,harga pun 2000plusplus je. so apalagi, bapak aku terus keluar kan barang saktinya, iaitu Kad kredit bhai. terus zappp!. Kamera tu dah jadi milik aku. ahahaha.. Terima kasih abah. :)

So sekarang cuma kena belajar banyak perkara tentang dunia photografi ni. kena mintak Nazreen, Lukman atau sesiapa je yang boleh membantu aku kan. Boleh kan.eeheee.. :D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. fuy0oo...dpt DSLR . tahniah ye . :) huu

    ReplyDelete
  2. gompak lar dpt dslr......sy pun mau.hehehe

    ReplyDelete
  3. @cik ziqa
    ouh,yayaya,, thanks :) henbira ni..ehehe

    ReplyDelete
  4. @cikmima
    eh,, mestilah gompak!!
    pegila beli sana :)

    ReplyDelete
  5. perghh ! gilababy ! bestnya =) HAHA! tahniah-tahniah ...
    jeles seyh -_-' huhu

    ReplyDelete
  6. wahhhhh... bestnya dapat dslr.. jom g shot.. haha

    ReplyDelete

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)