Bergayut Style Tarzan Junior

WRITTEN BY : Arep Skema TIME : 11:25 PM TOTAL COMMENTS : 0
Okay,, semua orang yang baca tulisan ini sekarang. Aku lambat campak cerita dekat blog ini bee-coz tegah bee-zee mengedit rupa paras blog aku nieh biar jadi cantek tertarik kau memang tembam.. haha..kaw lah yang tembam mengalahkan ketembaman Pikachu yang wane kuning kuning taik kucing yang masih fresh lagi. hahaa... Yang bole kuar karen, bila kena kat kaw terus terkujat seribu bahasa... mhuahahahaaa..


Nie nak cerita lah banyak pasal kenangan dulu lagi, kite back to past lagi okeh budak. Nie pengoloman pengalaman aku dengan abang aku masa kechil kechil dulu,, mase tu kaw mana ade lagi! ada hati nak cakap kaw ada ngan kitaorang pulak... uweeck lah kaw..

Orait gays guys and gurls.. Die mula mula cengini lepas tu cengitu thenn cengoto...hahaha... mana ade.. (suka kaw). Masa tu tengahari waktu  tempatan, aku dengan abang aku bergitu riak manja-manja bermain kat depan rumah, bawah pokok jampu jambu kepunyaan jiran sebelah menyeblah. Tapi aku lupa main ape, yerlah masa tu masa kecik kan,, kalau dah "jenengge"(bahasa jowo = namanye) main tu.. tibai jer lah... Tengah shedap shedap keenakkan bermain, abang aku bolleh buat aksi lagak ngeri tapi tak berapa nak ngeri depan aku,, ape lagi aku lari sekuat hati sampai tak cukup 10 lori tanah, then terus pusing 5 round keliling pokok bunga kaktus mak aku sambil tersenyum bengang...(mana ader,, aku tipu kaw jerk,,) 

Cengini,, abang aku boleh pulah bergayut ala-ala Tarzan mini murahan kat salah satu dahan pokok jambu tu.. Lepas tu dia soh aku pulak gayot macam dia.. Aku apa lagi, panjat lah dengan diiringai bunyi serangga kecil kecilan. Dah gayut terus melayut... haha mana ada(bodoe jer munyiknyer). Masa dah gayut dahan tu,, kaki memang tak jejak tanah bawah, Lepas tu,, aku ..... alah shegan la nak akap..hihi.. takmao lah.. alaaa...

Okey lepas tu aku tak leh turun, apalagi menangis lah aku kat situ macam Tarzan mini junior 2 tapi tak menjadi. haha... abang aku panik macam ayam kena sergah,, apalagi,, dia terus menongeng keriangan kat situ lah,, (mana ada,,tipu jer)
Dia gelabah lah,, dia meninggalkan aku bergayut sorang sorang kat atas pokok tu terus masuk rumah,, Lepas tu pap! Abg aku keluar bawak  penyelamat,, iaitu mak aku,, die terus menghala kat aku,, terus turunkan aku. Hahahaa.. terus senyap aku kat situ... 

Aku terus tak nak main gayut gayut lagi kat pokok tu,, tapi sekarang,,, hahaha.. aku dah besar,,, tak macam kaw kan,, hehe..  Okeyh,, tu jerk aku nak kongsi bersama about cerita mase kecik kecik dulu..
Hasta lavista baby...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Dah baca kan? Komen lah sikit. Sikit pun jadilah.
Fikir sebelum menaip. ;)